Fazerin Marianne täyttää 70 vuotta – 50 naisen nimeä saa nimikkopussinsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Fazerin perinteinen Marianne-makeinen täyttää 70 vuotta, ja sen kunniaksi makeispusseihin Mariannen nimen paikalle pussiin on pääsee 50 suosittua, suomalaista naisen nimeä. Esimerkiksi Anna, Laura, Kaarina, Emilia ja Pirjo voivat löytää kaupoista oman nimikkopussin tammi-huhtikuun aikana.

Fazerin Lappeenrannan tehtaalla valmistettava Marianne juhlii syntymäpäiviä pakkauskampanjalla, jossa Mariannen nimen paikalle pussiin on päässyt 50 suomalaista naisen nimeä. Nimet valittiin Väestörekisterikeskuksen suomalaisten etunimistä keräämien tietojen perusteella.

Yleisin nimi on Tuula, joita oli syyskuussa 2018 peräti 31.592. Suosituimpien nimien lisäksi mukaan otettiin 1950-, 1960-, 1970-, 1980-, 1990-, 2000- ja 2010-lukujen suosituimpia naisten nimiä.

– Tästä syystä mukaan pääsi uutena nimenä esimerkiksi Aurora, vaikka sen nimisiä naisia oli syyskuussa 2018 vasta 1388. Yhdessä Marianne-laatikossa on aina 18 erilaista pussia, joten halutun nimen löytäminen vaatii hieman penkomista, Susanna Brummer sanoo

Nimensä Marianne-pussiin tammi-huhtikuun aikana saavat Aino, Amanda, Anja, Anna, Anne, Anneli, Aurora, Eeva, Eila, Elina, Emilia, Eveliina, Hannele, Helena, Helmi, Ilona, Jaana, Johanna, Julia, Kaarina, Karoliina, Katariina, Kristiina, Laura, Leena, Liisa, Maarit, Maria, Marika, Marja, Marjatta, Matilda, Minna, Olivia, Pauliina, Pirjo, Pirkko, Päivi, Raija, Riitta, Ritva, Sari, Satu, Seija, Sirpa, Sofia, Susanna, Tarja, Tiina ja Tuula.

Marianne sai alkunsa suomalaisen makeistehdas Chymoksen mestarien Aimo Martikaisen ja Antti Östermanin käsissä ja sen tuotanto alkoi vuonna 1949 Toijalassa. Karamellin nimi oli aluksi Lyhde, tästä nimestä muistuttaa edelleen käytössä oleva valumuotti. Taiteilija Aimo Vuorisen ehdotuksesta karamelli käärittiin klassiseen punavalkoraidalliseen käärepaperiin ja nimi Marianne otettiin käyttöön.

Nykyään Marianne valmistetaan Lappeenrannassa ja vuosittain karamelleja tehdään noin 1,2 miljoonaa kiloa. Perinteinen Marianne on saanut seurakseen sinivalkoisen Marianne-toffeen, Marianne-rakeen, Kismet Marianne -suklaapatukan ja Karl Fazer Marianne -suklaalevyn. Lisäksi Marianne maistuu keksinä, kahvileipinä ja jäätelönä.