Tullivirkailijat luulivat kymmenien tuhansien arvoista kultatahnaa ulosteeksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joskus kultaakin voidaan erehtyä luulemaan ulosteeksi. Ainakin siinä tapauksessa, jos arvometalli on tahnamaisessa muodossa. Intian Delhin kansainvälisen lentokentän tullivirkailijat pysäyttivät taannoin miehen, joka piilotteli jotain vaatteidensa alla.

Hänen vyötärölleen oli teipattu pieni pussi. Viranomaiset luulivat sisällä ollutta ruskehtavaa ainetta ensin ihmisen ulosteeksi. Tarkempi tutkimus kuitenkin paljasti aineen tahnamaisessa muodossa olleeksi kullaksi. Kultatahnasta voi erottaa todellista kultaa lämmittämällä sitä tulenaralla nesteellä. Aineen arvo oli noin 18 000 euroa.

Mies vapautettiin, sillä kullan arvo ei ylittänyt 24 500 euroa. Metro-lehden mukaan hän saa kultatahnansa takaisin maksaessaan tullimaksun ja salakuljetusyrityksen sakot.