Fyre-floppifestareista Netflix-dokumentti: ”Parhaat bileet joita ei koskaan tapahtunut”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bahaman Exuman saarella järjestetty Fyre jäi historiaan yhtenä kaikkien aikojen festivaalikatastrofeista. Yleisölle luvattu A-luokan tapahtuma osoittautuikin tuhansia euroja maksaneen yleisön kauhuksi joksikin aivan muuksi.

Pian Fyre-festivaaleihin ja tapahtuman taustoihin voi tutustua turvallisesti kotisohvalta käsin. Netflixin valikoimiin ilmestyy 18. tammikuuta 2019 Fyre-dokumenttielokuva, joka paneutuu kohuttuihin festareihin.

Fyren järjestivät Billy McFarland ja räppäri Ja Rule. Tapahtumapaikka oli kaukana luvatusta paratiisisaaresta, tähtikokkien ruokien sijaan tarjolla oli juustovoileipiä ja muun muassa Blink-182 perui esiintymisensä.

Lokakuussa McFarland tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankilaan. Syyttäjät kutsuivat miestä oikeudessa jopa täydeksi huijariksi.