Sairaala julkaisi soittolistan Spotifyyn – kappaleissa oikea elvytysrytmi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokaisen tulisi opetella oikeanlainen tekniikka painelu-puhalluselvytyksen antamiseen. Elvyttämistaidon avulla voi pelastaa ihmishenkiä. Suositeltava painelurytmi löytyy esimerkiksi tutun kappaleen avulla.

New York Presbyterian Hospital on julkaissut Spotifyyn soittolistan, jolle on koottu elvytysrytmiin oikein sopivia musiikkikappaleita. Tieto soittolistasta lähti leviämään netissä, kun kirjoitusalan ammattilainen Julia Reinstein kertoi siitä Twitterissä ensiapukurssinsa aikana. Elvyttämistä tulee jatkaa ammattiavun saapumiseen saakka, joten oikea rytmi tällöin uskomattoman tärkeässä asemassa.

Ennen elvyttämisen aloittamista potilaan hengitystiet varmistetaan avoimeksi ja päätä käännetään kevyesti taaksepäin. Jos uhri ei hengitä, aloitetaan elvytys painelemalla rintalastaa oikeassa tahdissa 30 kertaa ja puhaltamalla suun kautta keuhkoihin kaksi kertaa. Monet yritykset ja yhteisöt järjestävät säännöllisesti ensiapukursseja, joille kannattaa jokaisen osallistua.