Mallitulokkaan harvinainen ihosairaus – vartalo luomien peittämä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksalainen Marika Nagy haluaa murskata nykyisiä kauneusihanteita esittelemällä pilkullista ihoaan Instagramissa ja valokuvaajien otoksissa. 21-vuotias nainen sairastaa harvinaista oireyhtymää, jossa hänen kehonsa on kauttaaltaan luomien peittämä. Silti hänen itsetuntonsa on nykyään korkeammalla kuin koskaan aiemmin.

Jokainen voi kuvitella, kuinka paljon ihmisiä kiusataan erikoisen ulkonäkönsä tai ominaisuuksiensa vuoksi. Marika Nagy tietää, että maailmassa on tilaa kaiken näköisille ihmisille, jopa hänen kaltaisilleen. Saksan Bremenissä asuvan nuoren äidin ihosairaus on tosin niin harvinainen, ettei sitä ole todettu kuin yhdellä prosentilla kaikilla maailman vastasyntyneillä.

– Suurin ongelma ei ole koskaan ollut ihosairauteni vaan se, että minua kiusattiin sen vuoksi ja olin yksinäinen, Marika kertoo.

Nykyisin nuori nainen on näyttänyt kaikille arvostelijoille närhen munat ja kasvattanut itsestään upean ja vahvan yksilön. Hän on saanut voimaa pienestä pojastaan ja sosiaalisen median seuraajistaan. Yksinhuoltajana elävä Marika rakentaa parhaillaan uraansa mallina.