Huijarit iskevät nyt POP Pankin asiakkaisiin – älä klikkaa sähköpostin linkkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää päivittäin lukemattomia erilaisia huijausviestejä, joista vaarallisimmissa rikolliset yrittävät saada huijattua ihmisiä antamaan pankkitietojaan väärinkäytöksiä varten. Tällaisia niin sanottuja kalasteluja tapahtuu lähes päivittäin. Parhaillaan kohteina ovat POP Pankin asiakkaat.

Tänään monien suomalaisten sähköposteihin on tullut ensivilkaisulla melko uskottavalta näyttävä viesti, jonka mukaan POP Pankki on tekemässä tietoturvapäivitystä ja siksi käyttäjien täytyy hyväksyä päivitys ja päivittää myös yhteystietonsa. Kyse on kuitenkin todellisuudessa kavalasta huijauksesta. Sähköpostissa oleva linkki vie pankin verkkosivujen sijaan rikollisten verkkosivustolle.

Muutosta perustellaan huijausviestissä rahanpesulailla ja vastaanottajia uhkaillaan maksukorttien ja verkkopankin rajoituksilla, mikäli tietoja ei päivitetä. Huijausviesti voi vaikuttaa varsinkin ikäihmisten silmissä uskottavalta, koska siinä viitataan lakiin ja pankkisalaisuuteen.

– Käsittelemme rekistereissämme kaikkien asiakkaidemme tietoja samojen käsittely- ja tietoturvaperiaatteiden mukaisesti. Kaikkien asiakkaidemme tiedot ovat esimerkiksi pankkisalaisuuden,vakuutussalaisuuden tai vastaavan salassapitovelvoitteen alaisia tietoja riippumatta siitä, onko kyse henkilö- vai yritysasiakkaasta. Tietojen luovuttaminen on mahdollista vain asiakkaan antaman suostumuksen tai lain perusteella.