Palokunta pelasti hirven jäistä Vaalassa – koskettava video verkkoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eläinten pelastaminen pulasta on kuulunut perinteisesti pelastuslaitoksen tehtäviin, ja nyt viikonloppuna Vaalassa Manamansalon Kaivannossa pelastuslaitos joutui tositoimiin. Hirvi oli nimittäin pulahtanut jostain syystä sulaan, mutta ei onnistunut jäiden takia nousemaan ylös.

Hirvi olisi menehtynyt hukkumalla, ellei silminnäkijä olisi havainnut sen ahdinkoa ja soittanut paikalle palokunnan miehiä. He karauttivat vilkut päällä paikalle ja ryhtyivät yhdessä tuumin pelastamaan hirveä jäistä. Videon on kuvannut Lamminperän hirviporukan johtaja.

Kainuun pelastuslaitoksen sosiaalisessa mediassa julkaisemalla videolla nähdään miten hirvi pysyttelee pinnalla odottamattoman rauhallisena samaan aikaan, kun pelastuslaitoksen miehet sahaavat sille moottorisahalla reittiä rantaan. Videon perusteella vaikuttaa siltä, että hirvi tiesi miesten auttavan sitä pääsemään rantaan. Tarinalla oli tällä kertaa onnellinen loppu