Pikkutytön parantumaton aivokasvain katosi – lääkärit täysin ymmällään

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Yhdysvaltojen Teksasissa on havaittu tapaus, jota ihmetellään parhaillaan laajasti lääkäreiden ja asiantuntijoiden keskuudessa. Roxli Doss -nimisellä pikkutytöllä havaittiin nimittäin taannoin säälimättömänä pidetty DIPG-aivokasvain, jonka hoito määriteltiin mahdottomaksi.

Aivokasvain vaikeuttaa muun muassa nielemistä, puhe- ja näkökykyä sekä lopulta myös hengittämistä. Roxli Doss sai syöpäänsä viikkokaupalla sädehoitoa, vaikka aivosyöpää pidettiin mahdottomana hoitaa. Tytön vanhemmat Gena ja Scott Doss rukoilivat ihmettä, mutta jostain lääketieteelle täysin tuntemattomasta syystä sellainen lopulta tapahtui, Fox News kertoo.

Tytön mennessä hoitojen jälkeen magneettikuvaukseen ei syöpäkasvaimesta ollutkaan kuvissa enää minkäänlaista havaintoa. Lääkärit eivät olleet uskoa näkemäänsä todeksi, eivätkä kykene selittämään miten kasvain on voinut kadota. Diagnoosia kasvaimesta pidetään vahvistettuna, koska se todettiin tytön paikallisen sairaalan lisäksi myös John Hopkinsin ja Dana-Farberin sairaaloissa.

Varmuuden vuoksi tytön hoitoja jatketaan nyt varmuuden vuoksi siitä huolimatta, että aiemmin varmuudella havaittua kasvainta en kyetäkään enää löytämään. Asiantuntijat jatkavat tytön tutkimista, että syy kasvaimen katoamiseen löytyisi. Tavallisesti DIPG-aivosyövän selviytymisaste on hyvin alhainen.