USA ei anna äidin nähdä kuolevaa pikkupoikaansa – koska asuu väärässä maassa

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump määräsi taannoin useista maista matkustuskiellon Yhdysvaltoihin, ja monien vaiheiden ja muun muassa tuomioistuimen käsittelyn jälkeen kielto astui voimaan. Nyt se estää kuolevan pikkupojan äitiä matkustamasta Yhdysvaltoihin nähdäkseen viimeisen kerran kuolevan poikansa.

Kaksivuotias Abdullah Hassan on hoidettavana Yhdysvaltojen Kaliforniassa, mutta hän on parantumattomasti sairas ja tulee lääkärien mukaan lähiaikoina menehtymään aivosairauteen. Pojan Egyptissä nykyisin asuva jemeniläinen äiti Shaima Swileh haluaisi nähdä poikansa vielä viimeisen kerran ennen kuin poika irrotetaan elämää ylläpitävistä laitteista, mutta hänen ei anneta matkustaa Yhdysvaltoihin, koska hänen kotimaansa Jemen on Yhdysvaltojen matkustuskiellon piirissä.

San Francisco Chronicle -lehden mukaan poika ja hänen isänsä ovat Yhdysvaltojen kansalaisia, mutta äiti on Jemenin kansalainen. Lääkärien mukaan poika ei selviäisi matkasta Yhdysvalloista äitinsä luokse Egyptiin. Shaima Swileh on yrittänyt saada hankittua pikavauhdilla viisumin Yhdysvaltoihin, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä. Jemenin lisäksi matkustuskiellon piirissä ovat muun muassa Pohjois-Korea, Libya, Somalia ja Syyria.