Maailman seksikkäin mies: ”#MeToo tuntuu hankalalta jos on salattavaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuonna seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia ja raiskauksia ympäri maailmaa paljastanut MeToo-kampanja on saanut myös runsaasti kritiikkiä osakseen. Äskettäin maailman seksikkäimmäksi mieheksi valittu näyttelijä Idris Elba ei kuitenkaan koe kampanjaa hankalaksi keskustelunaiheeksi. Hänellä ei näet ole mitään salattavaa.

– Se on ainoastaan silloin vaikeaa, jos olet mies, jolla on jotain salattavaa, näyttelijä Idris Elba tokaisi äskettäin The Timesin haastattelussa.

Näyttelijän pointtina on osoittaa, että MeToo-kampanjan syylliset löytyvät teoista, eikä niistä puhuvien naisten joukosta. Monet miehet ovat tehneet väärin ja heidän on pyydettävä anteeksi uhreiltaan. Se, mitä anteeksipyynnön jälkeen tapahtuu, onkin toinen tarina.

Leimaaminen, mustamaalaaminen ja uran tuhoaminen ei voi olla päämääränä, vaan naisiin kohdistuvien hyväksikäyttötapausten ja raiskausten yleinen vähentäminen. Metoo-kampanjan yhteydessä on tullut kuitenkin esiin myös perättömiä ilmiantoja, joiden on ollut tarkoitus mustamaalata miehiä. Suomessa neljä naista tuomittiin taannoin oikeudessa heidän loukattuaan laulaja Tomi Metsäkedon kunniaa somekeskusteluissa.