Somekohu auttoi: USA antaa äidin nähdä kuolevan pikkupoikansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump määräsi taannoin useista maista matkustuskiellon Yhdysvaltoihin, ja monien vaiheiden ja muun muassa tuomioistuimen käsittelyn jälkeen kielto astui voimaan. Kerroimme eilen miten matkustuskielto estää erään kuolevan pikkupojan äitiä matkustamasta Yhdysvaltoihin nähdäkseen vielä viimeisen kerran kuolevan poikansa.

Kaksivuotias Abdullah Hassan on hoidettavana Yhdysvaltojen Kaliforniassa, mutta hän on parantumattomasti sairas ja tulee lääkärien mukaan lähiaikoina menehtymään. Pojan Egyptissä asuva jemeniläinen äiti Shaima Swileh haluaisi nähdä poikansa vielä viimeisen kerran ennen kuin poika irrotetaan elämää ylläpitävistä laitteista, mutta hänen ei annettu matkustaa Yhdysvaltoihin, koska hänen kotimaansa Jemen on Yhdysvaltojen matkustuskiellon piirissä. Isä ja poika ovat sen sijaan Yhdysvaltojen kansalaisia.

Shaima Swileh yritti saada hankittua pikavauhdilla viisumin Yhdysvaltoihin, mutta siihen ei suostuttu. Tieto Yhdysvaltojen toiminnasta levisi verkkoon ja aiheutti sosiaalisessa mediassa paljon kohua. Lopulta somekohu sai aikaan sen, että Yhdysvaltojen viranomaiset ilmoittivat myöntävänsä Swilehille erikoisluvan saapua maahan. Näin pikkupojan äiti pääsee sittenkin Yhdysvaltoihin jättämään jäähyväiset pojalleen.