Aviciin perintö jaettiin – vanhemmille satumainen miljoonaomaisuus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen elektronisen musiikin supertähti Avicii, eli Tim Bergling, menehtyi taannoin itsemurhaan, joka ravisutti koko musiikkimaailmaa poikkeuksellisella tavalla. Lukuisia kansainvälisiä hittejä urallaan tehtaillut mies oli ehtinyt luoda valtavan omaisuuden, joka on nyt viimein jaettu perillisten kesken.

Expressen-lehden mukaan Aviciin perinnöksi jäänyt omaisuus oli peräti 23,5 miljoonaa euroa. Lisäksi hänen musiikkinsa tuottaa jatkuvaa tulovirtaa tekijänoikeuksien myötä vielä jopa vuosikymmenien ajan. Omaisuuden perivät Aviciin vanhemmat Klas Bergling ja Anki Liden, jotka ovat molemmat Ruotsissa tunnettuja taiteilijoita.

Tim ”Avicii” Bergling menehtyi traagisesti pari vuotta sen jälkeen, kun hän oli jättänyt aktiivisen keikkailun terveysongelmiensa vuoksi. Hänet löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Omanissa sijaitsevassa Muscat Hills Resortissa. Supertähti oli Geffen Recordsin johtaja Neil Jacobsonin mukaan hetkeä aiemmin saanut valmiiksi uuden EP-levynsä. Vielä ei ole tiedossa tullaanko Aviciin uusi levy julkaisemaan postuumisti. Fanit ovat toivoneet levy-yhtiöltä levyn julkaisua.

Introvertti Avicii kärsi urallaan stressistä ja alkoholista johtuneista terveysongelmista, mutta hänen uskottiin päässeen niistä eroon lopetettuaan aktiivisen keikkailun. Hänen uskottiin myös päässeen eroon alkoholismistaan, mutta vahvistamattomien huhujen mukaan hän olisi kuitenkin alkanut käyttää alkoholia uudelleen ennen kuolemaansa.