Joulupukista sukupuolineutraali? Somessa velloo hämmentävä kiista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki suomalaiset tietävät, että Joulupukki on mies ja Joulumuori on nainen. Brittiläinen suosikkijuontaja Piers Morgan totesi Good Morning Britain -ohjelmassa Joulupukin olevan jo nimensä mukaisesti mies ja on aina ollut mies.

Lausunnosta nousi nopeasti pienimuotoinen somekohu, sillä Britanniassa tilanne ei ole aivan näin selkeä. Monien asiaa kommentoineiden mielestä Joulupukilla ei nimittäin pitäisi olla lainkaan ennakkoon määriteltyä sukupuolta.

Peräti 27 prosenttia GraphicSpringsin Britanniassa ja Yhdysvalloissa järjestämään kyselyyn vastanneista 4.000 ihmisestä vastasi, että he muuttaisivat Joulupukin mielellään sukupuolineutraaliksi. Monet muut taas pitävät vaatimuksia naurettavina, koska Joulupukki on mies.

– Kannatan tasa-arvoa, mutta vaatimus Joulupukin muuttamisesta sukupuolineutraaliksi on naurettavaa. Historiaa ei voi muuttaa. Henkilö, josta kaikki sai aikanaan alkunsa oli mies, eräässä kommentissa todettiin.