Wu-Tang Clanin GZA esiintyy Tampere-talossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulun Wu-Tang Clanin perustajajäsen GZA keikkailee Tampere-talon Sorsaklubilla 3. maaliskuuta 2019. Keikalla kuullaan Wu-Tang -klassikoiden ja GZA:n tunnetuimman Liquid Swords -sooloalbumin hittien lisäksi maistiaisia räppärin alkuvuonna ilmestyvältä uutuusalbumilta Dark Matter.

GZA nousi maailmanmaineeseen Wu-Tang Clanin perustajajäsenenä. Yhtyeen esikoisalbumia Enter the Wu-Tang (36 Chambers) pidetään yhtenä hiphop-historian parhaista levytyksistä, ja esimerkiksi Rolling Stone -lehti on kutsunut Wu-Tang Clania kaikkien aikojen parhaaksi räppiryhmäksi.

Yhtyeen henkisenä johtajana pidetty GZA sai Wu-Tang Clanin nousukiidossa myös oman levytyssopimuksena ja julkaisi ylistetyn debyyttisooloalbuminsa Liquid Swords vuonna 1995. Räppäri on jatkanut menestyksekästä soolouraansa tähän päivään asti ja on ansainnut terävillä metaforillaan maineen yhtenä hip hopin parhaista lyyrikoista.

Tällä vuosituhannella GZA on räppäriuransa ohella esitelmöinyt lukuisissa yliopistoissa ympäri Yhdysvaltoja ja saanut tuhannet nuoret kiinnostumaan luonnontieteistä ja tekniikasta. GZA esiintyy myös tuoreessa Netflix-sarjassa Liquid Science, jossa hän matkustaa ympäri maailmaa selvittäen, miten moderni tiede on muuttanut elämäämme.

GZA:n ja monien kotimaisten räppärien tähdittämä Sorsaklubi on Tampere-talon Sorsapuistosalissa järjestettävä uusi klubikonsepti. Sorsaklubi houkuttelee aikaisilla soittoajoillaan ja useilla ikärajattomilla keikoillaan myös yleisöä, jotka eivät käy perinteisillä rokkiklubeilla. Sorsaklubilla esiintyvät keväällä GZA:n lisäksi myös muun muassa Karri Koira, Kube, Redrama, Uniikki, Asa ja Cledos. Keikkailtojen klubi-DJ:nä toimii Blockfesteiltäkin tuttu DJ Misterhustla.