Unohda turistirysät! Tässä ovat salatut matkakohteet ensi vuodelle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Monen yllätykseksi etelänaapurimaamme pääkaupunki Tallinna on listattu ensi vuoden kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon. Moni suomalainen on visiteerannut kaupungissa useaan eri otteeseen, mutta ensi kerralla siellä kannattaa suunnata erikseen museokierroksille ja yökerhoihin.

Popsugarin matkatoimittajat ovat listanneet Tallinnan lisäksi vuoden 2019 kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon myös Sambiassa sijaitseva Livingstone. Alue on usein jäänyt afrikkalaisten matkakohteiden listan häntäpäähän, vaikka siellä sijatsevat esimerkiksi upeat Victorian putoukset.

Kroatia on ollut jo monta vuotta huimassa nosteessa matkailumarkkinoilla, mutta pieni Rovinjin kalastajakaupunki on säästynyt massaturistimilta. Rauhallisuutta arvostavien kannattaa myös harkita Japanissa Hakuballe matkustamista etenkin, jos haikailee eksoottisen lasketteluloman perään. Thaimaassa puolestaan voi piipahtaa Similaninsaarilla, joka toimii myös kansallispuistona.

Yhdysvaltoihin saa edullisesti lentoja. Suosituimpien suurkaupunkien sijaan voi ottaa vuokra-auton alle ja lähteä ihastelemaan esimerkiksi Laguna Beachin maisemia Kaliforniassa. Kanadassa puolestaan Alberta tunnetaan alueena, joka häkellyttää kauneudellaan. Maisemat muistuttavat pohjoismaalaisia jylhistä Norjan vuonoista, vaikkakin sijaitsevat Pohjois-Amerikassa.

Etelä-Amerikassa puolestaan voi suunnata Perun pääkaupunki Limaan. Ihmiset ryntäävät sankoin joukoin Machu Picchuun unohtaen kokonaan, että Lima omaa myös upeat mahdollisuudet ikimuistoiseen matkakokemukseen. Euroopassa matkustettaessa voi unohtaa kaikki tunnetuimmat kaupungit, mikäli arvostaa uniikkia ja omaperäistä matkakokemusta. Suuntaa sen sijaan Ranskan Annecyyn, joka tunnetaan kauneimpana keskiaikaisena kaupunkina.