Panosta oikeanlaisiin urheiluliiveihin – tukevat poven lisäksi treeniä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Urheilurintaliivien hankkiminen on yksi maailman vaativimmista asioista etenkin, jos omistaa hieman isokokoisemman poven. Liivien ostamisessa tulee ottaa rintojen koon lisäksi huomioon harrastettavan liikunnan asettamat vaatimukset sekä valmius riittävään tekstiilihuoltoon.

Urheilurintaliivien tarjonta on laajaa. Tärkeintä on, että urheiluliivit tukevat povea täydellisesti ilman, että kudos pääsee esimerkiksi juoksun aikana venymään tai liikkumaan liikaa. Markkinoilla on huokeahintaisia urheilurintaliivejä kevyempiin urheilusuorituksiin, mutta mikäli haluaa istuvan, mutta rintakudosta lempeästi tukevan mallin, joutuu näkemään jo hieman enemmän vaivaa sopivan parin löytämiseksi.

Urheilurintaliivien ikä on asiantuntijoiden mukaan noin puoli vuotta, riippuen tietysti niiden käyttömäärästä. Urheiluliivejä ei saisi koskaan kuivata kuivausrummussa, koska niiden materiaali voi venyä käyttökelvottomaksi. Kannattaa myös suosia urheilutekstiileille tarkoitettuja pyykinpesuaineita, jolloin vaatekappaleiden käyttöikä kasvaa, PureWow vinkkaa.