Alkoholi ja kahvi pidentävät elämää – tutkimuksessa odottamaton tulos

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa varsinkin alkoholiin on liitetty kieltolain aikakaudelta lähtien kielletyn hedelmän teema, ja sen väitetään olevan haitallista jo pieninä määrinä nautittuna. Monet tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että suomalaisten pelottelu alkoholin vaaroista on todennäköisesti paikoin liioiteltua.

Nyt Yhdysvalloissa sijaitseva UC Irvine Institute for Memory Impairments and Neurological Disorders on selvittänyt esimerkiksi alkoholin vaikutuksia ihmisten elämään ja saanut tutkimuksissaan mielenkiintoisia tuloksia. Vuonna 2003 alkanessa tutkimuksessa selvitetään yli 90-vuotiaiksi elävien ihmisten elintapoja ja niiden vaikutuksia pitkään ikään.

Nyt on selvinnyt, että maltillisesti alkoholia ja kahvia juovat ihmiset elävät keskimäärin pidempään kuin kokonaan alkoholista ja kahvista kieltäytyvät ihmiset. Hieman yllättäen selvisi myös, että 1970-luvulla ylipainosta kärsineet ihmiset elävät pidempään kuin samalla vuosikymmenellä normaalipainoiset ihmiset.