Uuden Iron Sky -elokuvan traileri julkaistiin

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Kovasti odotettu suomalainen Iron Sky The Coming Race -elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 16. tammikuuta. Nyt julkaistu traileri tarjoilee esimakua tulevasta elokuvasta, jossa on luvassa dinosauruksia, toimintaa, huumoria ja pähkähullu tarina seikkailun ytimessä.

– Jännittää leffan vastaanotto. Viimeiset kuusi vuotta olemme työstäneet tätä elokuvaa, ja nyt on aika potkaista lapsi ulos pesästä ja katsoa mihin rahkeet todella riittävät, ohjaaja Timo Vuorensola kertoo.

Elokuva tavoittelee maailmanlaajuista levitystä. Ensimmäiset kalenteriin naulatut elokuvateattereiden ensi-illat ovat tammikuussa Suomessa, helmikuussa Tanskassa ja Ruotsissa, maaliskuussa Norjassa, Saksassa ja Sveitsissä. Lisäksi elokuva on myyty esimerkiksi Puolaan, Ranskaan, Isoon-Britanniaan, Kiinaan, Koreaan ja Japaniin.

– Tavoitteemme on ottaa loikka eteenpäin Iron Skyn kanssa niin sisällöllisesti kuin levityksellisesti. Aktiivinen yhteistyö fanien kanssa mahdollistaa yhteisöllisten elokuva-tapahtumien rakentamisen ensi-iltojen yhteyteen ja parantaa mahdollisuuksia löytää elokuvallemme elokuvateatterijakelu yhä useammissa maissa, tuottaja Tero Kaukomaa kertoo.

– Yhdysvallat on erittäin haastava markkina päästä elokuvateatterilevitykseen, mutta uskomme sen onnistuvan nimenomaan faniemme ansiosta, Kaukomaa lisää.

Elokuvan fanit osallistuivat Iron Sky The Coming Racen tekoon jälleen kerran mittavasti. He olivat rahoittamassa elokuvaa noin kahdella miljoonalla eurolla ja olivat mukana muun muassa niin elokuvan käsikirjoituksen viilaamisessa, leikkausversioiden kommentoinnissa kuin myös kuvauksissa taustanäyttelijöinä.

Iron Sky The Coming Race on jatkoa vuoden 2012 kulttimaineeseen nousseelle Iron Sky -elokuvalle. Pikimustalla huumorilla höystetty Iron Sky The Coming Race sijoittuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan, vuoteen 2043, jossa kuuhun majoittuneet ihmiskunnan rippeet etsivät selviytymistaistelussaan apua ontosta maapallon keskipisteestä.

Kuutukikohdan komentajaksi nousseen Renate Richterin (Julia Dietze) tytär Obi (Lara Rossi) lähtee etsimään pelastuksen avainta, mystistä Graalin maljaa omintakeisen joukkonsa kanssa.