Brittipub antoi vegaaneille porttikiellon – someraivo repesi heti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vegaanien kustannuksella vitsaileminen ei ole vieläkään kadonnut luonnonvara, sillä he ovat yhä vitsien vakiosisältöä. Nyt Britannian East Sussexin Leweisissä sijaitseva The Dorset Pub on päättänyt mennä vitsejä pidemmälle ja antaa vegaaneille tilapäisen porttikiellon ravintolaan.

View this post on Instagram

Message to #AnimalLovers in the UK – please boycott this pub #TheDorset / #TheDorsetLewes 👎 . _ Yesterday during the #BoxingDay #FoxHunt (see my previous post) they put this discriminatory poster up to say that #Hunters senselessly torturing and killing #Foxes for fun were welcome in their premises but #Vegans and #HuntSaboteurs / #HuntSabs i.e. compassionate people against #FoxHunting were not welcome. _ Also how did they intend to even enforce their ridiculous discrimination? How would they know whether someone who went into that pub for a pint on Boxing Day was vegan or not? 🤷‍♀️ Vegans are just regular people that come in all shapes and sizes and come from all races and backgrounds. I mean nobody would know I was vegan unless I told them 🙃 . _ Caption @a_lallie_ #a_lallie_ Pic credit to owners ©️

A post shared by A Lallie, UK (@a_lallie_) on

Kyseessä oli perinteinen Tapaninpäivän metsästystapahtuma, jota vastustamaan kerääntyi ympäri maata myös protestoijia. Tieto pubin porttikiellosta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa, jossa tapaus aiheutti kovasti keskustelua varsinkin aktivistien keskuudessa. Monet vegaanit ovat syyttäneet ravintolaa syrjinnästä.

Tilanne eteni lopulta siihen pisteeseen, että metsästäjien ja protestoijien välillä syntyi käsikähmää, jota rauhoittamaan tarvittiin poliisia. Tavallisesti The Dorset Pub tarjoilee myös vegaanista ruokaa, mutta metsästystapahtuman ajaksi heitä ei haluttu paikalle. Ravintolan omistava panimoyhtiö Harvey’s ilmoitti hyllyttäneensä toistaiseksi kyseisen ilmoituksen ravintolan oveen kiinnittäneen työntekijän.