Netflix-käyttäjiä varoitetaan huijausviesteistä – älä haksahda tähän!

Digi · Tim Isokivi

Verkkohuijarit yrittävät usein kalastella yksityisiä tietoja tunnettujen yritysten nimissä lähetetyillä viesteillä. Nyt ihmisiä varoitetaan tuoreesta Netflix-huijauksesta.

Netflix-käyttäjät ovat saaneet sähköpostiviestejä, jotka näyttävät päällisin puolin suoratoistopalvelun lähettämiltä. Käyttäjää kehotetaan syöttämään maksutietonsa uudelleen. Viestissä olevat linkit kuitenkin johtavat tietojenkalasteluun ja haittaohjelmien levittämiseen tarkoitettuihin sivustoihin.

Netflixin mukaan yhtiö ei koskaan pyydä asiakkaita lähettämään henkilökohtaisia tietojaan sähköpostitse. Maksutiedot tulee aina päivittää ainoastaan Netflixin virallisten kotisivujen kautta.

Viesteistä on varottanut muun muassa Yhdysvaltojen liittovaltion kauppakomissio. Tuoreet huijausviestit ovat olleet englanninkielisiä, mutta tarkkana kannattaa olla myös suomenkielisiä sähköpostiviestejä avatessa.