Toys’R’Usin ja BR-lelujen verkkokaupoissa alennusmyynti – älä osta mitään!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen ikäviä uutisia monille lapsiperheille, sillä Toys’R’Us ja BR-lelut -lelukauppojen omistaja ajautui konkurssiin. Jo pitkään talousvaikeuksissa oleva tanskalainen yritys oli jo päässyt velkasaneeraukseen, mutta heikko joulumyynti oli sille kuitenkin liian suuri taakka.

BR-lelut

Suomessa on useita BR-lelut ja Toys’R’Us -lelukauppoja, joista osa sulki ovensa saman tien eilen iltapäivällä. Tänään vain osa liikkeistä on yrityksen oman ilmoituksen mukaan enää auki. Sen sijaan verkossa molempien lelukauppojen verkkokaupat ovat edelleen auki, ja molemmissa verkkokaupoissa on heti etusivulla ilmoitus alennusmyynnistä. Konkurssi-ilmoituksen jälkeen verkkokaupoista ei tule kuitenkaan tilata enää mitään, sillä tuotteita ei välttämättä toimiteta eikä rahoja saa takaisin.

Tilanne tuli ikävänä yllätyksenä lukuisissa lapsiperheissä myös siksi, että perheissä saatiin jouluna lahjaksi lelukauppojen lahjakortteja. Nyt lahjakorttien vastaanottamisesta ja korvaamisesta liikkuu ristiriitaista tietoa. Yrityksen ilmoituksen mukaan liikkeiden ei ole enää konkurssiin asettamisen jälkeen velvollisuutta ottaa vastaan lahjakortteja tai palauttaa niistä rahoja.

Myymälöistä on kuitenkin tullut tietoja, joiden mukaan joulukuun aikana ostetuista Toys’R’Usin lahjakorteista voisi saada vielä rahansa takaisin. Stara ei tavoittanut yrityksen edustajia kommentoimaan asiaa.

Päivitys: Somekohun myötä yritys on ilmoittanut, että se pyrkii sittenkin hyvittämään lahjakortteja. Tiedossa ei ole saavatko lahjakorttien haltijat todellisuudessa rahansa.