Kaikkien aikojen alibi vahvistui – ihmiset lähettävät viestejä unissaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ovat voineet yrittää käyttää alibinaan nukkuessa viestittelyä, jos kumppani on saanut tietää exien kanssa käydyistä viestikeskusteluista. Nyt selitykset ovat saaneet odottamattoman vahvistuksen, kun tutkijat ovat todenneet unissaan viestittelyn olevan totta.

Villanovan yliopiston tutkimuksen mukaan kyseessä on kasvava ongelma, varsinkin nuorten aikuisten ryhmässä. Tutkimuksessa selvitettiin asiaa 372 opiskelijalla, joista lähes neljännes oli joskus huomannut lähettäneensä viestejä unissaan. 72 prosenttia viestejä lähettäneistä ei muistanut aamulla mitä olivat yön aikana tehneet.

Eräs esimerkkitapauksista on 26-vuotias liikemies Andrew Watson, joka nukkui puhelimensa vieressä ja huomasi aamulla lähettäneensä työhönsä liittyviä sähköposteja unissaan. Tutkija Elizabeth Dowdellin mukaan ongelma on yleisempi kuin ihmiset tietävät. Monet tutkituista opiskelijoista lähettivät unissaan viestejä myös vastakkaisen sukupuolen edustajille.