Maailmanhistorian suurin valokuva sai netin sekaisin – 25 miljardia pikseliä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on nähty vuosien varrella toinen toistaan suurempia valokuvia, joista tunnetuin lienee Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn taannoin avaruudesta julkaisema jättimäinen valokuva. Kehitys kuitenkin etenee valtavalla vauhdilla, ja nyt kiinalaiset ovat julkaisseet todellisen kuvahirmun.

Verkossa julkaistussa valokuvassa on uskomattomat 25 miljardia pikseliä ja se on saanut internetin sekaisin. Kuva on ikuistettu Shanghaissa sijaitsevan pilvenpiirtäjän huipulta, ja sen sisällä voidaan zoomata niin paljon, että sitä on vaikea käsittää todeksi. Katsoja voi nähdä kasvojen ilmeitä jopa sadan metrin päästä, mitä ei ole aiemmin päästy todistamaan panoraamakuvissa. Katso kuvaa tästä.

Monet kuvaa katsoneet ovat todenneet, että Kiina taitaa kuvallaan esitellä lähinnä nykyistä teknologiaansa, jolla se kykenee seuraamaan oman maansa kansalaisten liikkeitä ja tunnistamaan heidät kasvoista. Jopa toisten pilvenpiirtäjien sisätiloihin pääsee kurkistamaan helposti. Verkossa on julkaistu runsaasti kuvakaappauksia, joita käyttäjät ovat palvelusta ottaneet.