Maailman kalleimmat kaupungit listattiin – näissä turisteilla palaa rahaa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsinki on lukeutunut jo pitkään maailman kalleimpien maiden joukkoon, ja nyt talouteen keskittynyt uutistoimisto Bloomberg on taas julkaissut perinteisen maailman kalleimpien kaupunkien listauksensa. Tällä kertaa listalla on tapahtunut muutoksia varsinkin Japanissa.

Bloombergin listauksen mukaan Singapore on maailman kallein kaupunki jo viidettä vuotta peräkkäin, joten siellä turistilt palaa rahaa poikkeuksellisen paljon. Kalleimpien kaupunkien listalla ovat jaetulla kakkossijalla Pariisi ja Zurich, joiden korkea hintataso tuntuu myös monien suomalaisten lompakoissa.

Neljänneksi kallein kaupunki on Hong Kong ja viidenneksi kallein on Oslo. Jaetulla kuudennella sijalla ovat Sveitsin Geneve ja Korean Soul. Hieman yllättäen kahdeksannella sijalla on Tanskan Kööpenhamina, yhdeksännellä Israelin Tel Aviv ja kymmenentenä Australian Sydney.

Economist Intelligence Unitin laatiman tilaston mukaan puolet maailman kymmenestä kalleimmasta kaupungista sijaitsee Euroopassa. Aiemmin maailman kalleimmaksi kaupungiksi on listattu Japanin Tokio, mutta nyt se ja Osaka ovat molemmat laskeneet listalla maan alhaisen inflaation vuoksi.