Sammakot pakenivat myrskyä – hyppäsivät pytonin kyytiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australian pohjoisosissa riehunut myrsky sai jopa matelijat ja sammakkoeläimet hakeutumaan kuivemmalle maalle suojaan, kun sadevedet aiheuttivat tulvia ojiin ja uomiin. Agakonnien joukko keksi vieläkin paremman tavan hakeutua turvaan.

Australian Kununurrassa asuvat Paul ja Anne Mock seurasivat ulkona riehunutta myrskyä sisätiloista, kunnes perheenisä päätti mennä tarkastamaan sadeveden aiheuttamia tuhoja. Yllättäen hän näki pientareella tuhansia agakonnia, jotka hakeutuivat korkeammalle ja kuivemmalle maalle. Sen jälkeen nurmikolla mateli suurikokoinen pyton.

Kyseessä oli perheen 3,5-metrinen Monty-niminen pyton, joka pakeni nousevaa vedenrajaa. Kovaa vauhtia kulkeneen käärmeen kyydissä oli joukko salamatkustajia. Paul Mockin veli julkaisi tilanteesta kuvan Twitteriin, The Guardian uutisoi.