Selfie-kuvia julkaisevat parit muita onnettomampia

Digi Lifestyle · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa käyttäjät kykenevät esittämään elämäänsä helposti sellaisena kuin he haluaisivat sitä elää, ja usein todellisuus onkin jotain aivan muuta. Nyt parisuhdetutkija tuo kuitenkin huonoja uutisia selfie-kuvia itsestään usein julkaiseville pareille.

Romanttisia ja jopa imeliä parisuhde-selfieitä usein julkaisevat parit ovat nimittäin seksologi ja parisuhdetutkija Nikki Goldsteinin mukaan keskimääräistä onnettomampia. Hänen mukaansa suhteeseensa tyytyväiset parit eivät julkaise itsestään juuri lainkaan yhteisiä selfie-kuvia sosiaaliseen mediaan muiden nähtäväksi.

Goldsteinin mukaan parisuhdekuvien taustalla on usein hyväksynnän hakeminen muilta ihmisiltä, ja onnellisessa parisuhteessa olevien ei tarvitse hakea hyväksyntää muilta.

– Työssäni näen mitä ihmiset julkaisevat sosiaalisessa mediassa, mutta kuulen myös mitä kulissien takana tapahtuu noissa samoissa parisuhteissa, Nikki Goldstein kertoo.

Kun katson Facebook-feediäni, näen kuinka kaikki esittävät olevansa erityisen onnellisia. Relfie-kuvia (relationship selfie) julkaisevat eivät usein kykene nauttimaan tilanteesta, kun heillä on kiire valita oikea filtteri kuvaan.