Tutkimus: Seksi on parempaa ailahtelevien naisten kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naiset usein luulevat miesten kammoavan heidän ailahtelevaa käyttäytymistään ja erilaisia mielenterveysongelmia. Tuoreen tutkimuksen mukaan epävakaat naiset ovat miesten mielestä parempaa seksiseuraa kuin tasapainoiset yksilöt.

Saksassa on järjestetty kysely tuhannelle miehelle heidän seksikokemuksiinsa liittyen. Kyselyssä on erityisesti analysoitu kumppanin persoonallisuutta ja sen vaikutuksia seksuaalisuuteen. Vastausten perusteella miehillä on parempi seksielämä, mikäli heidän kumppaninsa on ailahtelevainen tai jopa hieman epävakaa.

Journal Of Sex Research -julkaisussa esitelty tutkimus lisää, että seksielämän tyydyttävyyteen vaikuttaa myös naisen seksiin liittyvät ominaisuudet, kuten helposti kiihottuminen. Tutkimukseen vastanneet miehet olivat olleet saman kumppanin kanssa parisuhteessa keskimäärin 24 vuotta ja vastaajien keski-ikä oli 51 vuotta.

– Miehillä on vähemmän paineita epävakaan kumppanin kanssa, mikä puolestaan johtaa parempaan seksielämään, tutkimuksessa pohditaan.