WhatsApp ei enää huomenna toimi monissa puhelimissa – katso tästä lista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin lukeutuva pikaviestisovellus WhatsApp lakaa ensi yönä toimimasta monissa puhelimissa, joissa sovellus tarvitsee uudempaa versiota esimerkiksi käyttöjärjestelmän päivitysten vuoksi. Facebookin omistama palvelu lopettaa nimittäin vanhojen puhelinmallien tukemisen.

Huomisesta lähtien WhatsApp ei enää tue Nokia S40 -sarjan laitteita sekä Asha-käyttöjärjestelmää käyttäviä laitteita. Applen iPhonen käyttöjärjestelmää iOS 7 ja sitä vanhempien käyttöjärjestelmien sekä Android 2.3.7 Gingerbread -käyttöjärjestelmän ja sitä vanhempien versioiden tuki loppuu tammikuun aikana.

Näillä laitteilla WhatsAppin käyttämistä voi kuitenkin jatkaa pääosin siihen saakka, kunnes sovellus vaatii päivitystä. Esimerkiksi uusien käyttäjätilien luomiseen nämä laitteet eivät enää huomisesta alkaen kykene.

Myös esimerkiksi varmuuskopiointi pilveen voi lakata toimimasta. WhatsApp perustelee tukensa lopettamista sillä, että sen vuonna 2009 tapahtuneen aloittamisen jälkeen puhelinkanta on muuttunut aivan toisenlaiseksi.