Lentokentille halutaan luppakorvaisia koiria – eivät pelota ihmisiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen rajavalvontaviranomaiset kouluttavat parhaillaan uusia koiria viranomaistöihin lentokentille. Muun muassa räjähdekoiriksi valikoituu nykyisin entistä enemmän luppakorvaisia koirarotuja, koska ne aiheuttavat vähemmän stressiä matkustajille.

Tulli- ja rajavalvontaviranomaisten käytössä olevat koirat ovat yhä useammin luppakorvaisten rotujen edustajia. Yhdysvaltojen rajavalvontalaitoksen johtaja Davod Pekoske kertoo, että matkustajat eivät pelkää luppakorvaisia koiria yhtä paljoa kuin pystykorvaisia.

Koirien tehtävänä on usein nimenomaan haistella matkustajia. Lentokentillä työskentelee ase- ja räjähdekoirien lisäksi huumausaineita, rahaa tai hedelmiä haistelevia koiria. Yhdysvalloissa on yhteensä 900 lentokenttäkoiraa.

Koirien tehtäviin kuuluu myös matkatavaroiden ja rahdin tutkiminen, Washington Examiner uutisoi.