17-vuotias Netta myi 250 euron kakut – asiakas jätti maksamatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat tunnetusti melko tunnollista kansaa varsinkin mitä tulee raha-asioihin, mutta ikävä kyllä poikkeukset vahvistavat säännön. Tällä kertaa Netta Sironen on joutunut erikoiseen tilanteeseen valmistettuaan tilauksesta 250 euron kakut, mutta jäi lopulta ilman rahojaan.

– Heippa haluisin antaa teille kaikille varoituksen sanan, jotka tekevät tilauksia, minulle tehtiin ikävästi sunnuntaina, tein 250 euron edestä leivonnaisia ja hakija sanoi että maksaa haun yhteydessä käteisellä, asia oli siis minulle ihan ok, Netta Sironen kertoo viestissään.

Kun asiakas tuli lopulta hakemaan ostoksiaan hän ilmoitti, ettei mukana ollutkaan käteistä. Sironen suostui, että asiakas maksaisi rahat hänen tililleen. Toisin kuitenkin kävi, sillä asiakas sai kakut mukaansa, mutta jätti tilaamansa tuotteet maksamatta.

– Nyt olen odotellut vaikka kuinka monta päivää, eikä rahat ole vieläkään tulleet. Välillä mietin miten ihmiset kehtaavat tehdä näin, olen siis itse 17v ja he tiesivät sen, minulle tuommoinen summa on ihan järkyttävä tappio.

Sironen ryhtyi selvittämään tapausta ja sai puhelinnumeron perusteella tietää, että ostajat olivat käyttäneet väärää nimeä ja valehdelleet myös yrityksensä nimen. Heidän oikeat nimensä selvisivät kuitenkin nopeasti sosiaalisen median avustuksella. Sittemmin Netta on saanut tietää, että hän ei ole ainoa rikoksen kohteeksi joutunut.

– Leipureiden kesken kyseinen nimi on hyvin tuttu, tätä on yritetty monesta eri yrityksestä jo ainakin vuosi sitten. Toivottavasti varastetut tuotteet maistuivat ertyisen hyville, sillä sitähän ne ovat. Varastettuja. Itse marssin poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitusta, Sironen kertoo ja lähettää terveisiä Einolle ja Lenitalle.