Kännykän käyttäminen pilaa elokuvaillan – etkö pysty olemaan 90 minuuttia ilman?

Digi Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joissakin perheissä on tapana, että puhelimet jätetään eteisen pöydälle kotiin saapumisen jälkeen. Niitä vilkaistaan tarpeen mukaan ja silloin tällöin, mutta kotona ei kuljeta puhelin kädessä. Laatuaika ja läsnäolo menevät pilalle puhelimen takia.

Turhaa kännykän selaamista tapahtuu esimerkiksi leffaillan aikana. Kuvitellaan tilanne, jossa pariskunta on vaihtanut pyjamat päälle, tilanneet lempiruokaansa ja ottaneet lasilliset viiniä. Sitten he valitsevat elokuvan katsottavaksi. Tarkoituksena on löhöillä limittäin, kainaloittain ja päällekkäin.

Sitten toinen ottaa puhelimen käteensä. Tai vilkuilee sitä noin kymmenen kertaa viiden minuutin aikana. Hän keskittyy Instagram-tarinoiden näppäilemiseen. Hän ei tajua elokuvasta enää mitään tai huomaa edes kumppaniaan. Miksi siis leffailta ylipääätään järjestettiin? Luulisi, että jokainen pystyy olemaan ilman puhelintaan edes sen elokuvan ajan, joka on yleensä 1,5 tuntia.