Huawei rankaisi työntekijöitä – twiittasivat kilpailijan älypuhelimesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalainen teknologiajätti Huawei on rankaissut kahta työntekijää, jotka jakoivat uutta vuotta juhlistaneen twiitin. Syynä oli se, että twiitti oli lähetetty kilpailevan yhtiön laittesta.

Huawei Technologiesin virallisella Twitter-tilillä jaetussa viestissä toivotettiin hyvää uuttavuotta. Twiitin alalaidassa oli teksti, joka paljasti sen olleen lähetetty Huawein puhelimen sijaan iPhonesta.

Twiitti poistettiin, mutta kuvankaappaukset siitä levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Bloomberg-lehden mukaan vastuussa olleet työntekijät alennettiin virastaan. Heidän kuukausittainen palkkansa laski 5 000 yuanin, eli noin 640 euron verran.

Apple on yksi Huawein suurimmista kilpailijoista. Viime vuonna Kiina kielsi iPhonen maahantuonnin maassa patenttiloukkaukseen vedoten.