Jääkarhu yritti syödä luontokuvaajan – karmivat hetket videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontoelokuvantekijä Gordon Buchanan on päässyt näkemään jääkarhun lähietäisyydeltä. Mies oli kuvaamassa arktisia mesikämmeniä, kun yhtäkkiä yksi naaraskarhuista lähti seuraamaan Buchanania.

Luontokuvaaja pakeni kuvauskoppiinsa, joka on valmistettu plekseistä ja rautaosista. Jääkarhu ei pelännyt kuvaajaa, päinvastoin, se asteli haistellen kopin luokse. Sen jälkeen karhu päätti, että tekee kaikkensa saadakseen Gordon Buchananista illallisen.

Jääkarhu näytti valtavan suurelta ihmisen ja kuvauskopin rinnalla. Se ryskytti kopin ovea, joka on suojan heikoin kohta. Lopulta karhu nosti kopin ilmaan. Hetken temuamisen jälkeen karhu ymmärsi, että sen ei kannatanut käyttää enempää energiaa kopin sisällön saalistamiseen.