Pasi loihtii valtavia taideteoksia jäälle – ilmakuvat mykistävät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lahden lähistöllä sijaitsevan Lapakiston luonnonsuojelualueella sijaitsevan Pitkäjärven jäälle on viime aikoina ilmestynyt Suomen oloissa poikkeuksellisen kokoisia taideteoksia. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi vuodenvaihteessa Pasi Widgrenin loihtimista upeista kuvista järven jääpeitteessä.

Maailmalla vastaavia teoksia on nähty lukemattomia, mutta Suomessa ne ovat vielä verrattain harvinaisia. Esimerkiksi Widgrenin luomalla metson kuvalla on kokoa peräti sata metriä, ja sen tekemiseen hän joutui kävelemään arviolta 4,5 kilometriä. Järven tasolta kuva ei katsojalle juuri avaudu, mutta vieressä sijaitsevan kallion laelta taideteos avautuu koko upeudessaan.

ESS-lehden mukaan Pasi Widgren on tehnyt samanlaisia teoksia aiempinakin vuosina. Silloin kuviot ovat esittäneet pöllöä, sutta ja jänistä. Parhaillaan myös arkistokuvat upeista teoksista leviävät varsinkin sosiaalisessa mediassa.