Talvi käynnistää flunssakauden – näin pysyt terveenä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kun työkaverit aivastelevat, lapset sairastelevat ja kaverit yskivät, voi olla hankalaa vältellä talvella jylläävien flunssavirusten ja pöpöjen tarttumista. Muutamalla vinkillä voi kuitenkin yrittää selvitä tänä vuonna ilman turhia sairasteluja.

Ensinnäkin vitamiinien saanti tulee olla kunnossa, ja erityisesti on kiinnitettävä huomiota D-vitamiinin nauttimiseen. On myös tutkittu, että taudit tarttuvat helpommin kuivien limakalvojen kautta, joten huoneen ja ajoneuvon ilma kannattaa pitää mahdollisuuksin mukaan kosteana.

Käsipesu on vanhin ja paras kikka pöpöjen välttelemiseen. Kannattaa myös desinfioida työpiste, ovenkahvat ja oikeastaan kaikki mihin koskee. Jos kuitenkin sairastuu, on tautien leviäminen estettävä jäämällä kotiin. Lisäksi monissa flunssapöpöissä on salakavalia jälkitauteja, jolloin kertyy enemmän sairauspoissaoloja kuin pelkän vilustumisen hoitamisesta.

Terveellinen ruokavalio, liikunta, riittävät yöunet ja veden juominen auttavat sanomattakin terveenä pysymisessä, Elite Daily listaa.