Penis tarvitsee tätä vitamiinia – parantaa suorituskykyä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkimusryhmä on selvittänyt miesten erektiöhäiriöitä ja niiden syitä. Tutkijoiden mukaan erektiöhäiriöistä kärsineiden miesten elimistössä oli muita vähemmän D-vitamiinia. Toisin sanoen, miesten kannattaa nauttia D-vitamiinia hieman ahkerammin kaamoksen aikana.

Mieskunto on monen tekijän summa. Italialainen tutkimusryhmä on kuitenkin testannut 143 miehen erektiöhäiriöiden tasoa sekä sitä, millä tasolla heidän D-vitamiininsa oli elimistössä. Tulosten perusteella ainoastaan viidesosa miehistä omasi riittävän D-vitamiinitason elimistössään, Men’s Health uutisoi.

Sen sijaan enemmän erektio-ongelmista kärsineillä miehillä oli peräti 24 prosenttia matalampi D-vitamiinitaso kuin lievemmistä häiriöistä kärsivillä. D-vitamiini auttaa verenkierron parantamisessa. Suomalaisten tulisi nauttia D-vitamiinia lisäravinteena etenkin pimeiden talvikuukausien ajan.