Haluatko treenata säännöllisesti? Nämä vinkit auttavat alussa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni haaveilee kuntoilevansa säännöllisesti, mutta huomaa päivän päätteeksi skipanneen treenit jälleen kerran. Kuntoilusta voi tulla olennainen osa elämäntapaa, mutta ensin siitä on tehtävä säännöllistä. Nyt on lueteltu vinkkejä, joiden avulla saa raahattua itsensä kuntoilemaan vähintään kolme kertaa viikossa.

Kuntoilua tulisi harrastaa säännöllisesti, mikäli haluaa pysyviä tuloksia. Kolme kertaa viikossa riittää, vaikka joillekin sekin määrä voi tuntua ylivoimaiselta. PureWow-sivuston mukaan motivaation tueksi kannattaa tehdä muutama asia. Ensinnäkin ensimmäiset viikot ovat aina vaikeimpia uusien lajien, rutiinien tai harrastusten kannalta. Kun tahti on jatkunut useamman viikon ajan, ei enää välttämättä edes osaa olla ilman säännöllistä treenaamista.

Kannattaa myös kokeilla, jos uudet ja hienot kuntosalivaatteet toimisivat motivaattorina treeneihin lähtemiselle. Tosiurheilijat eivät rakasta lajia tekstiilien takia, mutta kunnolliset treenivaatteet auttavat ja tekevät suorituksista yleensä miellyttävimpiä.

Kuntoilua voi harrastaa myös kaverin kanssa, jolloin toisen into voi tarttua. Tällöin myös ohareiden tekeminen on vaikeampaa, PureWow tietää.

Liikuntakeskukset tarjoilevat lukuisia ryhmäliikuntavaihtoehtoja ja erilaisia jumppatunteja. Kannattaa rohkeasti kokeilla eri lajeja, jos niiden seasta vaikka löytyisi itselleen mieluisin. Kun saavuttaa tuloksia ahkeran ja sinnikkään treenaamisen kanssa, on myös järkevää palkita itsensä. Herkkujen sijaan palkinnoksi kannattaa ottaa vaikkapa manikyyri tai leffailta.

Tavoitteellisuus usein lisää harjottelumotivaatiota. Treenaapa sitten naisten kymppiä, kaupunkiseikkailua tai vaikkapa bikinivartaloa varten, kannattaa unelma pitää mielessä aamuina, kun haluaisi jäädä sänkyyn makaamaan treenaamisen sijaan. Kuntoilumuotoja kannattaa myös vaihdella, jotta liikunnasta ei tule tylsää pakkopullaa.