Isä keksi sovelluksen nuorille – puhelin lukkiutuu ellei tekstiviestiin vastata

Digi · Terhi Piiroinen

Nuoriso kulkee älypuhelimet käsissään jatkuvasti. Mikäli jälkikasvu ei kuitenkaan vastaa vanhempiensa lähettämään tekstiviestiin, saattaa huoli kasvaa suunnattoman suureksi. Yleensä nuori jättää epähuomiossa vastaamatta ilman, että ajattelee tekevänsä väärin.

Nick Herbert -niminen mies on kehittänyt sovelluksen, joka pakottaa kupeiden hedelmää vastaamaan vanhempiensa lähettämään viestiin. Applikaation nimi on ReplyASAP, ja sovellus periaatteessa jäädyttää koko puhelimen, mikäli lapsi ei vastaa vanhempansa lähettämään viestiin. Tällä keinolla varmistetaan, että jälkikasvu ilmoittaa aika ajoin liikkeistään myös kotiin, PureWow vinkkaa.

Joidenkin mielestä sovellus ampuu yli ja sitä pystyy käyttämään myös oman puolison kontrolloimiseen. Ennen lapsille oli asetettu tarkat kotiintuloajat, joita oli yksinkertaisesti noudatettava. Lisäksi vanhemmat ilmoittivat toisilleen lastensa menoista, ja kaikki aikuiset pitivät tenavia silmällä yhteisesti. Sovellus kumoaa myös puhelimessa olevan Älä häiritse -tilan, jolloin viestin saanut ei voi myöskään vedota siihen, että ei ole saanut mukamas ilmoitusta viestistä.