Marmorikuulien kulku tuottaa mielihyvää – täydelliset liikeradat videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset rakastavat usein järjestelmällisyyttä ja täydellistä harmoniaa. Yksi mielihyvää tuottavista ilmiöistä on domiefekti, joka sujuu suunnitelmallisesti alusta loppuun ilman ongelmia. Efektiä voidaan toteuttaa myös marmorikuularatojen avulla.

Youtubeen on julkaistu video, jolla nähdään omille paikoilleen solahtavia marmorikuulia. Kuulat suorittavat erilaisia ratoja ja kulkeutuvat aina täydellisesti radan loppuun. Ratojen rakentamiseen on käytetty runsaasti aikaa ja keskeliäisyyttä.

Kuularadat ovat vieneet monet harrastajat mennessään. Dominoefektiä on niin ikään testattu lähes kaikilla mahdollisilla esineillä ja useissa eri ympäristöissä. Toisinaan ratojen rakentaminen vie kuukausia, mutta sen läpäiseminen kestää vain joitakin minuutteja.