Donald Trump peruu puheitaan: ”En tarkoittanut, että Meksiko maksaisi muurin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump nousi maailmanlaajuisesti otsikoihin, kun hän vaalikampanjan aikana vaati kovin sanoin Meksikoa maksamaan muurin maiden rajalle. Nyt presidentti on kuitenkin yllättäen ryhtynyt perumaan puheitaan ja väittämään, ettei tarkoittanutkaan sitä mitä sanoi.

Parhaillaan Yhdysvaltojen hallinto on ollut jo viikkokausia halvaantunut, koska presidentti kiristää siten liittovaltiolta rahoitusta muurin rakentamiseen. Sadattuhannet ihmiset ovat jääneet ilman palkkaa Trumpin kiukuttelun vuoksi, ja tällä viikolla varmistui, etteivät demokraatit suostu presidentin vaatimuksiin. Trumpin kerrotaan iskeneen nyrkin pöytään ja raivostuneen päätöksestä.

Trump julisti vaatimustaan lukuisissa vaalitilaisuuksissa kannattajiensa hurratessa. Lisäksi hän esitti vaatimuksen myös verkkosivuillaan, jossa Meksikolta vaadittiin maksua muurin rakentamisesta koituvista noin 5-10 miljardin kustannuksista. Nyt The Independent -lehti kuitenkin uutisoi, että Donald Trump on yllättäen alkanut väittää, ettei hän koskaan tosissaan tarkoittanutkaan panna muurin rakentamista meksikolaisten maksettavaksi.

Presidentin pakittaminen vaatimuksissaan alkoi, kun hän totesi, että Meksiko voisi maksaa muurin kahdenvälisillä USMCA-kauppasopimuksilla. Vaatimuksissaan pakittamista presidentti perustelee sillä, että kauppasopimuksella Meksiko joutuisi maksamaan muurin kustannukset useaan kertaan. Todellisuudessa hän siis vaatii edelleen, että yhdysvaltalaiset veronmaksajat maksavat muurin, mikä poikkeaa merkittävästi alkuperäisestä vaatimuksesta.