Lääketieteen professori: Suklaa tehoaa yskään paremmin kuin yskänlääke

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Yskänlääkkeiden tehosta voidaan olla montaa mieltä, mutta nyt ainakin The Sun -lehden haastattelema lääketieteen professori on ilmoittanut pitävänsä montaa muuta tuotetta tehokkaampana yskän hoitajana. Hullin yliopiston professori Alyn Morice nimittäin kertoi, että esimerkiksi suklaa voi rauhoittaa yskää.

Professori perustaa näkemyksensä yskään liittyvään mittavaan tutkimukseen, jonka mukaan lisäksi esimerkiksi kookospähkinää sisältävä lääke on tehokkaampaa kuin sitä sisältämätön lääke. Tutkimukseen osallistui 163 potilasta, jotka kertoivat yskän hellittäneen selvästi kahden päivän suklaakuurin myötä.

Professori ei ole ensimmäinen, joka on todennut suklaan syömisen olevan hyödyllistä yskästä kärsiville potilaille. Tutkimusten pohjalta kehitetty suklaata sisältävä yskänlääke Unicough on niin ikään osoittanut toimivuutensa.

Lontoolaisen Imperial Collegen tutkijat päätyivät taannoin samanlaiseen tulokseen kookospähkinän osalta. Tohtori Sarah Jarvisin mukaan suklaa toimii hunajan tavoin ja muodostaa kurkkuun suojaavan kalvon. Kookospähkinä sen sijaan sisältää teobromiinia, jolla on keuhkoputkia laajentava vaikutus.