Naisella erikoinen sairaus – kuulee vain naisten puheäänet

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Moni mies olisi tyytyväinen, jos esimerkiksi vastakkaisen sukupuolen äänet voisi hetkeksi vaimentaa. Kiinalaisella naisella on tosielämässä vastaava ominaisuus, mutta sitä ei kuitenkaan saa päälle ja pois. Naisella on nimittäin erikoinen sairaus, jonka takia hän kuulee vain naisten puheäänet.

Xiamenin kaupungissa asuva Chen-niminen nainen kertoo ongelman alkaneen, kun hän meni nukkumaan nuhaisena ja korvat soiden. Seuraavana päivänä hän joutui hakeutumaan Qianpun sairaalaan, koska oli menettänyt salaperäisesti osan kuulostaan. Ongelmien alkamisen jälkeen nainen ei ole enää kuullut miesten matalia puheääniä mukaan lukien oman poikaystävänsä äänet. Sen sijaan korkeat naisten äänet hän kuulee edelleen.

Ammattilaiset eivät ole kyenneet osoittamaan ongelman syytä, mutta lääkäri Lin Xiaoqingin mukaan niiden epäillään johtuvan mahdollisesti stressistä. Sairaus ei ole erikoisuudestaan huolimatta mikään huippuharvinainen, sillä vastaavia oireita on ilmennyt jo tuhansilla muillakin. Naisen uskotaan parantuvan täysin.