Keltaliivit peittivät Ranskan peltipoliisit – jopa 60 % kameroista vandalisoitu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskassa jo viikkokausia hallitusta vastaan mieltään osoittaneet häiriköt, niin sanotut keltaliivit, ovat iskeneet laajasti poliisin automaattisiin nopeuskameroihin. Viranomaisten mukaan jopa 60 prosenttia peltipoliiseista on joko tuhottu tai niiden toiminta on muuten estetty.

Ranskan sisäministeri Christophe Castanerin kansainvälisille uutistoimistoille antaminen tietojen mukaan kameroiden linssejä on maalattu maalilla mustiksi ja kameroiden ympärille on vedetty teippiä kameran linssin peittämiseksi. Peltipoliiseihin kohdistuneen vandalismin taustalla on häiriköiden vaatimus poista 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Osa mielenosoittajista pitää nopeuskameroita ainoastaan valtion rahankeruun välineenä ja pitää niitä liikenneturvallisuuden kannalta merkityksettöminä. Myös Suomessa on viime aikoina esitetty aivan samanlaisia kommentteja.

Ranskan sisäministeri on kuitenkin eri mieltä, sillä hänen mukaansa nopeuskameroihin kohdistunut vandalismi vaarantaa liikenneturvallisuutta ja siten ihmishenkiä. Keltaliivien häiriköinti alkoi polttoaineveroista, mutta joukot ovat keksineet uusia mielenosoitusten aiheita aina kulloisenkin tilanteen mukaan.