Tekoäly seuraa pian Netflixin käyttäjiä – paljastaa tunnuksia lainaavat

Digi Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Maailman suosituin videoiden suoratoistopalvelu Netflix on varoittanut käyttäjiään siitä, että se tulee jatkossa saamaan selville omia tunnuksiaan muille lainaavat henkilöt. Yhtiön mukaan tämä on tulee olemaan mahdollista tekoälyä käyttävän uuden teknisen seurannan ansiosta.

Brittiläinen Synamedia on rakentanut Netflixille ja HBO:lle järjestelmää, jossa sen tekoäly on valjastettu löytämään tunnuksiaan muille lainaavat käyttäjät. Palvelun mukaan järjestelmän toiminta sisältyy käyttäjien jo nyt allekirjoittamaan käyttäjäsopimukseen, joten yksityisyyden suojan vuoksi käyttäjiltä ei tarvita enää hyväksyntää.

Uusi teknologia esiteltiin CES 2019 -messuilla Las Vegasissa. Netflix ja HBO sekä muut mahdolliset palvelua käyttävät yritykset voivat valita käyttäjien paljastumiseen haluamansa reaktion. Ne voivat esimerkiksi ehdottaa käyttäjälle kattavamman lisenssin hankintaa tai halutessaan jopa sulkea käyttäjätilin väärinkäytöksen vuoksi.