Lentokapteeni ikuisti ukkosmyrskyt yläilmoista – silmiähivelevän kaunista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokoneesta on tunnetusti kaikkein paras näkymä esimerkiksi ukkosmyrskyihin, kunhan lentokone vain pysyttelee tarpeeksi kaukana ukkospilvistä. Moni suomalainen on ollut matkustajana lennoilla, joihin on iskenyt salama, eikä ukkosen seuraaminen niin läheltä ole kovin mukavaa.

Nyt ecuadorilainen lentokapteeni Santiago Borja on ikuistanut lentokoneensa ohjaamosta käsin silmiähiveleviä valokuvia lukuisista ukkosmyrskyistä, joiden ohi hän on lentänyt. Valokuvaamista harrastavalle lentäjälle urakka on ollut mieleinen, ja tulos on upea.

Pääasiassa Etelä-Amerikasta Eurooppaan jo vuosien ajan lentänyt Borja kohtaa työssään usein ukkosia, joten myös miehen kuvallinen anti hakee vertaistaan koko maailmassa. Kuva on ikuistettu neljän viime vuoden aikana. Lentäjä on julkaissut parhaista kuvistaan myös The Stormpilot -kuvakirjan.