Muovinen kakkukoriste oli Facebookille liikaa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ollut viime aikoina useasti otsikoissa sensuurinsa vuoksi. Taannoin nousi kansainvälinen kohu, kun palvelu sensuroi kuvat ja antoi käyttäjille bannia Jemenin pakolaistilanteesta kertovan raportin vuoksi. Nyt vuorossa ovat vauvaa esittävät kakkukoristeet.

King Cake Snob -verkkosivusto on keskittynyt arvostelemaan leivonnaisia, mutta he tuskin osasivat odottaa Facebookin bannausta. Niin kuitenkin kävi, kun yritys julkaisi Facebook-sivuillaan kuvia vauvaa esittävistä kakkukoristeista, joilla ei ollut lainkaan vaatteita yllään. Kyseinen muovinen koriste on yrityksessä jo pitkään käytetty perinne, mutta sen alastomuus oli Facebookille liikaa.

Yrityksen edustaja Beth Harrisin mukaan Facebook lähetti sille ilmoituksen, jonka mukaan yritys ei voi mainostaa päivityksiään, koska mainoksessa on alastomuutta. Yhteisöpalvelun mukaan mainos ei siten noudattanut palvelun sääntöjä. Yritys valitti päätöksestä, mutta Facebook ei muuttanut sitä. Kuva on edelleen yrityksen Facebook-sivuilla, mutta sitä ei voi mainostaa.