Taikasienten dekriminalisointi etenee – uusi lakialoite Yhdysvaltojen Denverissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kannabiksen viihdekäytön laillistaneissa Yhdysvaltojen osavaltioissa suunnitellaan tällä hetkellä psilosybiinisienten, eli taikasienten laillistamista. Viime vuosina monet tutkimukset ovat osoittaneet että psilosybiinistä voisi olla apua esimerkiksi masennuksen, ahdistuksen ja riippuvuuksien hoitoon.

Taikasienet luokitellaan edelleen huumeeksi. Kerroimme aiemmin, että Oregonissa kerätään allekirjoituksia lakiehdotukseen, jossa pyritään dekriminalisoimaan psykedeelisten sienten käyttöä. Nyt myös Denver on toimittanut 9.500 nimeä keränneen adressin eteenpäin lainvalmistelijoiden käsiteltäväksi.

Uusi laki ei kuitenkaan laillistaisi taikasienten käyttöä tai myyntiä Coloradon pääkaupunki Denverissä. Sen sijaan lakialoitteen tarkoituksena on muuttaa psilosybiinisienten huumausaineluokitusta lievemmäksi ja siten niiden hallussapidosta voisi saada lievemmän tuomion.

Taikasienet kuuluvat nykyisin samaan kategoriaan heroiinin ja LSD:n kanssa. Asiantuntijoiden mukaan psilosybiinin käyttöä lääketieteessä on myös tutkittava lisää, CNN uutisoi.