Suomalainen Yepzon kehitti 4G-paikantimen – voi pelastaa ihmishenkiä

Digi Matkailu · Stara.fi

Suomalainen teknologiayhtiö Yepzon lanseeraa ensimmäisenä maailmassa uuden sukupolven sensoroivat 4G LTE Smart Tracker -paikantimensa Las Vegasin CES 2019 -tapahtumassa. GPS-paikantimet kehittymässä uudeksi älykategoriaksi, ja suomalainen Yepzon on alan edelläkävijä koko maailmassa.

– Laitteet ovat aikaisempaa älykkäämpiä ja tarjoavat muiden muassa lämpötila- ja törmäysdataa lisäarvona käyttäjälleen entistä pidemmällä akunkestolla, operatiivinen johtaja Heidi Rantala kertoo.

Yepzonin Smart Tracker tuo markkinoille ominaisuuksia, joita tällä hetkellä markkinoilla olevissa laitteissa ei ole. Valtaosa paikantimista tarjoaa geofencing-rajauksen, mutta Yepzonin Smart Tracker tukee monipuolisempaa ja edistyksellisempää toiminnallisuuksien kirjoa.

– Lämpötilasensori tuo ratkaisun etenkin tapaturmiin, joissa lemmikki tai jopa lapsi on jätetty autoon nopeasti kohoavien lämpötilojen armoille. Törmäyshälytys taas lähettää läheisten puhelimiin automaattisen hälytyksen korkean kiihtyvyyden onnettomuustilanteissa, joissa henkilö ei itse kykene painamaan laitteessa olevaa SOS-painiketta, Rantala jatkaa.