Pikkutytön murhasta tuomittu surmattiin vankiselliinsä

Ohhoh! · Stara.fi

Vankilassa erityisesti lapsille pahaa tehneet rikolliset ovat vankien sisäisessä arvoasteikossa kaikkein alhaisimpia yksilöitä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ajoittain julkisuuteen kantautuu tietoja, joiden mukaan muut vangit ovat koventaneet tuomioistuimen antamaa tuomiota.

Eilen Yhdysvalloissa nousi kohu tapauksesta, jossa kahdeksanvuotiaan pikkutytön murhasta vuonna 1997 elinkautiseen tuomittu Anthony Palma surmattiin viime viikon perjantaina selliinsä Oklahoman osavaltiossa. Osavaltion vankeinhoitolaitos on vahvistanut tiedon, jonka mukaan vangin kuolemasta epäillään tämän sellitoveria.

Palma löydettiin elottomana Oklahoman osavaltion vankilasta perjantai-iltana kello 19.30 rutiinitarkastuksen yhteydessä. Hänet julistettiin kuolleeksi paikan päällä. Surmasta epäilty sellitoveri kärsii niin ikään elinkautista vankeustuomiota murhasta. Palma oli aikoinaan vähällä selvitä tytön murhasta, mutta jäi lopulta kiinni valppaan FBI-tutkijan ansiosta.