Salametsästyksen ikävä seuraus – elefantit eivät enää kasvata syöksyhampaita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elefanttien ja muiden eläinten salametsästys on häpeällistä rikollisuutta, joka on ajanut monet lajit sukupuuton partaalle. Syynä salametsästykseen ovat perinteisesti olleet esimerkiksi elefanttien syöksyhampaat ja sarvikuonojen sarvet, joita menee erityisesti Kiinan kehittymättömille markkinoille.

Nyt Business Insider uutisoi raportista, jonka mukaan elefanttien salametsästys on alkanut näkyä jo niiden evoluutiossa, sillä aikaisempaa harvempi elefantti kasvattaa enää suurikokoisia ja näyttäviä syöksyhampaita. Tutkimuksen mukaan Mosambikin elefanttinaaraista jo kolmasosalla ei kasva lainkaan syöksyhampaita. Vuosikymmeniä sitten syöksyhampaat jäivät kasvamatta vain kahdelle prosentille naaraita.

Nyt näyttää siltä, että elefantit ovat alkaneet puolustautua salametsästäjiä vastaan uudella tavalla. Vastaava kehitys ei ole lainkaan harvinaista, sillä monet muutkin eläimet ovat aikojen saatossa muuttuneet olosuhteiden pakosta paremmin selviytyviksi. Esimerkiksi elefanteille ihmiset ovat nykyisin suurempi uhka kuin toiset eläimet.